Om foreningen

Danske hestefysioterapeuter er en forening for hestefysioterapeuter. En meget vigtig fællesnævner for os er, at vi alle har baggrund som autoriseret fysioterapeuter. 

Hestefysioterapien er en overbygning på den ”almindelige” fysioterapeutuddannelse. Det vil sige, at vi alle har en 3½ års omfattende grunduddannelse i fysioterapi, hvor vi er specialister i at se på bevægelser, palpere (mærke) og behandle forskellige former for væv. Desuden er vi specialister i træning samt genoptræning efter skader og kan tilrettelægge specifikke programmer for den enkelte hest og rytter.

Vi har derudover en efteruddannelse som specialiserer os i at behandle heste. Det giver os et grundigt fundament med viden indenfor anatomi, fysiologi og biomekanik som vi omsætter til målrettet behandling og træning af hesten.

Som fysioterapeut er man vant til at samarbejde med andre faggrupper. Når det drejer sig om samarbejde omkring hesten, kan det være din dyrlæge, sadelmager, hestetandplejer, beslagsmed osv.  

I kraft af vores grunduddannelse som fysioterapeuter, er vi i stand til at se på rytteren også. Det kan både være i sadlen, men lige så vigtigt, at se og behandle på de problemstillinger rytterne har, idet disse påvirker hesten på godt og ondt.

Medlemmer af Danske Hestefysioterapeuter har lov til at bære vores fælles logo og logoet for Danske Fysioterapeuter. Dette er din sikkerhed for, at den behandlende Hestefysioterapeut er autoriseret Fysioterapeut under Sundhedsstyrelsen.

Kontakt

Hvis du har nogle spørgsmål til foreningen er du velkommen til at kontakte siddende formand Karin Wyrtz

Tjek om din behandler er autoriseret fysioterapeut

Hestefysioterapeut er ikke en beskyttet titel, ligesom fysioterapeut er. Det betyder, at i teorien kan alle kalde sig for Hestefysioterapeut, selvom de ikke har en baggrund som Fysioterapeut.

I Styrelsen For Patientsikkerheds database, kan du tjekke om din behandler er autoriseret fysioterapeut. 

Menu